Matching Medical Multimedia

Meander Medisch Centrum: Rust en ruimte in de OK

Peter Verwoerd van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort was verantwoordelijk voor de bouw en inrichting van de 11 nieuwe operatiekamers. Eén van zijn taken was de aanschaf van de multimediasystemen. Eisen waren onder meer een open en gebruiksvriendelijk systeem, snelle beeldoverdracht binnen en buiten de OK, uitgebreide opnamemogelijkheden en zo min mogelijk bekabeling.

Verwoerd: “Mpluz* bood tegen de scherpste condities de levering en integratie van beeldroutering aan. Daarnaast vraagt een nieuwbouwproject van deze omvang om flexibiliteit van leveranciers. Mpluz* liet zien mee te kunnen denken in dit traject.”

Hoogwaardig multimediasysteem

Als onderdeel van de nieuwbouw zijn door Mpluz* 11 nieuwe operatiekamers voorzien van een “state-of-the-art” multimedia systeem, gebaseerd op Barco Nexxis voor de beeldroutering met integratie van Clinical Assistant van RVC voor het vastleggen van beelden, gekoppeld in het EPD. Specialisten kunnen op afstand meekijken bij een ingreep dankzij streaming video over het netwerk. De officiële opening op 6 juni 2014 door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet kunt u hier bekijken. Met name het Prostaatcentrum Midden Nederland maakt veelvuldig gebruik van de nieuwe moderne operatiekamers en de Intuitive Da Vinci 3D robot voor prostaat ingrepen. Lees hier de toepassing.

Plug and play

Terugkijkend op het project is Verwoerd tevreden. Het systeem ging op de afgesproken datum live. De gebruikers zijn positief. “Vooral het plug and play principe wordt als prettig ervaren. Voorheen moesten we alles apart aansluiten en kreeg je een stijve nek van het omkijken naar de beelden op vaste computerschermen. Nu zijn via een touchscreen de röntgenfoto’s en opnamebeelden toe te wijzen aan de Barco beeldschermen die rondom de OK-tafel hangen.”

"Een nieuwbouwproject van deze omvang vraagt om flexibiliteit van leveranciers. Mpluz* liet zien mee te kunnen denken in dit traject."

MEANDER MEDISCH CENTRUM: Rust en ruimte in de OK