Matching Medical Multimedia

MAASTRICHT UMC+ Radiologie: Eén werkplek om meerdere diagnoses te stellen.

dr. Marc Lobbes: “Het Maastricht UMC+ was het eerste ziekenhuis in Nederland met zogeheten contrast versterkte spectrale mammografie, een nieuwe techniek waarin het wereldwijd voorop liep. Het gaat om een techniek waarmee borsttumoren veilig en efficiënter kunnen worden opgespoord.”

Lobbes: “De techniek heet Contrast Enhanced Spectral Mammography (CESM) en hiermee kunnen we afwijkingen nauwkeurig inschatten, hetgeen het doen van borstpuncties voor een deel overbodig maakt.”

EIZO multi-modality beeldschermen

Lobbes: “Dat bij het gebruik van dergelijke nieuwe technieken optimale beeldkwaliteit een eis is, spreekt voor zich. Een goed scherm is dus onmisbaar: een scherm dat mammografie kan tonen plús een scherm dat ook kleuren etcetera van het PET MRI onderzoek kan tonen. Anders moet ik steeds verschillende werkstations gebruiken.”

Samenwerking met Mpluz*

Het ziekenhuis is al ruim 15 jaar klant van Mpluz* op een zeer breed gebied: presentatieruimtes, videoconference voor onder andere de regionale Oncologie, beeldmanagementsystemen op de operatiekamers en de specialistische schermen voor de afdeling Radiologie.

 

azM luchtfoto 2011_HR_Met Lobbes_1920x1080-Mpluz_DEF
"Ik beschik nu over één werkplek waar ik meerdere diagnoses op kan stellen: mammografie, nucleair en het meer standaard werk."

MAASTRICHT UMC+ Radiologie: Eén werkplek om meerdere diagnoses te stellen.