Matching Medical Multimedia

Nieuwe operatiekamers ZorgSaam Terneuzen

Ondanks de coronacrisis heeft de bouw van het complex van nieuwe operatiekamers van ziekenhuis ZorgSaam te Terneuzen geen vertraging opgelopen. Vanaf 22 juni zijn de vier nieuwe operatiekamers in gebruik genomen.

Klik hier voor een mooi filmpje van Omroep Zeeland.

Efficiënter en groter
De vier nieuwe operatiekamers zijn groter en efficiënter dan de oudere operatiekamers uit 1988. Doordat de techniek zo snel verandert en er ook steeds meer apparatuur bijkomt, is er ook meer werkruimte nodig. De toevoer van zuurstof en de beeldschermen hangen aan het plafond. De computers zijn in de wanden ingebouwd. Zo houdt het OK-personeel maximale bewegingsvrijheid. Een zee van ruimte en een zee van licht, zo omschrijven de OK-medewerkers de nieuwe OK’s in een artikel in PZC. Mpluz* heeft de beeldroutering verzorgd, inclusief natuurlijk de bijbehorende hardware. Het is mogelijk gemaakt om foto’s en video’s te maken en op te slaan in het elektronisch patiëntendossier. En uiteraard audio op de OK, onder andere via Bluetooth.

Grote investering
Met de oplevering van deze 4 OK’s is ZorgSaam nog niet klaar: komend jaar worden de oude OK’s verbouwd. Er worden een grotere uitslaapkamer en een 5e nieuwe operatiekamer gerealiseerd. Met deze nieuwbouw en renovatie is een investering van 17,5 miljoen euro gemoeid.

(C) Foto’s: Anne Hana en ZorgSaam