Matching Medical Multimedia

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bouwt aan een volledig nieuw Cardiovasculair Interventiecentrum (CVIC) met drie interventiekamers, twee hybride interventiekamers en vier thorax OK’s. Afgelopen 9 juli was het zover: Na een zorgvuldig doorlopen Europese aanbesteding heeft het LUMC de opdracht voor het beeldrouteringssysteem op het CVIC gegund aan Mpluz*.

Op alle kamers van het CVIC zal gebruik worden gemaakt van het beeldrouteringssysteem van Mpluz*: een combinatie van HD en 4K beeldschermen verzorgt de weergave van de medische beeldbronnen en er zijn koppelingen met röntgensystemen van Philips en Siemens. Het systeem wordt bediend met de nieuwe Mpluz* “Touch2020” touchscreen besturing en met Barco Nexxis technologie “onder de motorkap” is het CVIC straks helemaal klaar voor de toekomst.

Na de voorbereidende werkzaamheden in de zomer zijn in oktober de eerste twee interventiekamers in gebruik genomen en volgen de overige interventie- en operatiekamers in de eerste vier maanden van het nieuwe jaar. De volgende fase van het project omvat de inrichting van twee zogenaamde shockrooms op de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis.