Matching Medical Multimedia

“Dit zijn de leuke projecten” glundert Mark van den Broek van Mpluz*. Wat in het voorjaar van 2015 begon met de aanbesteding van een beeldmanagement systeem voor twaalf operatiekamers in het nieuwe gebouw “Verheijlaan 10” werd begin 2018 gevolgd door de opdracht voor nog eens acht operatiekamers in het Hoofdgebouw. Nu, ruim vijf jaar later zijn alle twintig operatiekamers voorzien van nieuwe beeldroutering. Maar daarmee doen we het project te kort: want naast beeldroutering zijn de operatiekamers uitgerust met videoconference, uitgebreide audio voorzieningen, speciale voorzieningen voor de hybride operatiekamers, videoconference en dashboards van de firma NewCompliance. Alle denkbare beeldbronnen, 2D en 3D, SD, HD en 4K kunnen worden aangesloten.

De laatste hand wordt nu gelegd aan het voltooien van videorecording en livestreams waarmee de gebruiker meerdere beeldbronnen op elke OK kan vastleggen en live beelden in het operatieproces kan delen met collega’s of studenten elders in huis.

“Gedurende vijf jaar hebben we samen met het MUMC+ projectteam toegewerkt naar dit eindresultaat waar we allemaal trots op zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er maar weinig operatiekamers in Europa uitgerust zijn met deze faciliteiten” sluit Mark van den Broek af.